AAA
rss
Printvriendelijke versie

dienstencentrum:ontmoetingsnamiddag voor mantelzorgers, financiéle valkuilen bij het ouder worden

In België moeten 1 op 7 mensen rondkomen met een inkomen dat onder de

Europese armoedegrens ligt. Rondkomen met een beperkt inkomen … helaas is dat ook voor veel oudere mensen de harde realiteit. Op oudere leeftijd ligt je pensioen vast. Sommige ouderen kunnen beroep doen op een toeslag bovenop het pensioen, de Inkomensgarantie voor Ouderen (IGO). Maar daarmee zijn de financiële kwesties nog niet van de baan. Huisvestingsproblemen of extra zorgnoden kunnen ouderen serieus op kosten jagen.

Zorg neemt bij veel ouderen een belangrijke plaats in. De betaalbaarheid van de gezondheidszorg blijft een probleem. De extra zorg die ouderen nodig hebben om langer thuis te kunnen blijven wonen, zal in de toekomst beter betaalbaar worden met de maximumfactuur voor de thuiszorg.

Ouderen die minder middelen hebben raken vaker in isolement. Maar ook een slechte gezondheid werkt isolement in de hand. Het belang van een sociaal netwerk valt niet te onderschatten.

Op 24 februari is er een ontmoetingsnamiddag voor mantelzorgers met als thema ‘financiële valkuilen’. Er zullen niet alleen pijnpunten opgesomd worden maar ook oplossingen aangereikt worden. De gastspreker is een docent van welzijnszorg.

Kortom, een interessante namiddag voor al wie hiermee geconfronteerd wordt, voor wie hiermee begaan is of voor wie gewoon geïnteresseerd is in dit onderwerp. Iedereen van harte welkom! (ook niet mantelzorgers)

Deze namiddag is gratis. Op voorhand inschrijven!

Na inspanning is het natuurlijk tijd voor ontspanning, daarom bieden we de aanwezigen graag een koffie en wafel aan.

Zaterdag 24 februari 2018 om14 uur

Inschrijven vooraf is noodzakelijk: nathalie.vanachte@ocmwlaarne.be of

09 368 22 69.

Wanneer?
24/02/18 14:00

Dienstencentrum 't Binnenhof

Molenstraat 35a
9270 Laarne
T 09/368.22.69
F 09/366.62.19

Openingsuren

Openingsuren cafetaria:

ma-vr

13u30-17u

zat

gesloten

zon

gesloten

Bereikbaarheid centrumleider:

ma-vr

9u-12u

13u30-16u30