AAA
rss
Printvriendelijke versie

dienstencentrum:budgetvriendelijk koken

Lekker gezond en goedkoop koken met een klein budget? Het kan! Linda zal gedurende 6 weken samen met jou koken en tal van tips geven om budgetvriendelijk te koken. De kostprijs van de ingrediënten wordt verdeeld onder het aantal deelnemers.

Hier alvast enkele tips:

Koop verse, onbewerkte en lokale seizoensproducten

Goedkoop en gezond koken begint in de winkel. Koop verse producten van bij ons volgens de seizoenen en je hebt steeds het beste product aan de scherpste prijs.

  • Verse groenten en fruit zijn het goedkoopst en gaan het langst mee. Doe je je boodschappen op de markt? Hoe dichter bij sluitingstijd, hoe goedkoper de groenten en het fruit zijn.
  • Seizoensproducten zijn goedkoper.

Praktische tips om gezond te koken met een klein budget

  • Ook diepvriesgroenten zijn een prima keuze, maar kies steeds een verpakking zonder toevoeging van zout, suiker en vet. Die zijn zelfs een uitstekend alternatief voor verse producten en soms ook goedkoper. Bovendien kan je de hoeveelheden perfect afmeten. Verspilling is daardoor zo goed als uitgesloten.
  • Plan je weekmenu. Maak op basis van het menu een boodschappenlijstje en hou je daar strikt aan. Zo krijgt niets de kans om te bederven en moet je geen voeding wegsmijten.
  • Promoties zijn fantastisch! Iedereen houdt ervan. Hoe sterk het aanbod ook is, koop enkel wat je meteen zal gebruiken. Iets kopen dat je niet gebruikt is weggesmeten geld en dus ook duur. Met een beetje creativiteit maak je maximaal gebruik van promoties. Stond er een ovenschotel met witloof op het menu, maar is prei in promotie? Dan maak je toch gewoon een ovenschotel met prei.
  • Zelfgemaakte sauzen zijn niet alleen goedkoper, maar ook nog eens veel gezonder. Je bepaalt zelf hoeveel zout, suiker en/of vet je toevoegt.
  • Een klassieke tip, maar wel een hele goede: ga niet winkelen als je honger hebt, anders koop je gegarandeerd dingen die je niet nodig hebt. 
Wanneer?
3/05/18 10:00

Dienstencentrum 't Binnenhof

Molenstraat 35a
9270 Laarne
T 09/368.22.69
F 09/366.62.19

Openingsuren

Openingsuren cafetaria:

ma-vr

13u30-17u

zat

gesloten

zon

gesloten

Bereikbaarheid centrumleider:

ma-vr

9u-12u

13u30-16u30