AAA
rss
Printvriendelijke versie

Dienstencentrum: bloeddrukmeting

In het dienstencentrum kan je terecht om jouw bloeddruk te laten meten. Op die manier kan je preventief jouw eigen bloeddruk opvolgen. Regelmatig je bloeddruk laten opnemen kan gezondheidsproblemen opsporen.

De meting gebeurt gratis door een vrijwilliger verpleegkundige. Er wordt geen medisch advies gegeven! Indien nodig zal de verpleegkundige je doorverwijzen naar jouw huisarts.

Hoge bloeddruk: grootste risicofactor op hartziekten en beroertes

Volgens een recente studie is een hoge bloeddruk, ofwel hypertensie de grootste risicofactor voor hartziektes en beroertes. Dat is slecht nieuws, want hypertensie is een probleem waar niet minder dan één miljard mensen wereldwijd mee kampen.

Eén van de belangrijkste oorzaken van een hoge bloeddruk is overgewicht. Daar zit een belangrijke verklaring voor de grote aantallen mensen met een te hoge bloeddruk. Het aantal mensen met overgewicht is namelijk in de laatste 20 jaar verdubbeld.

Ken je waarde(n)

Artsen stellen dat iedereen zou moeten weten wat zijn bloeddruk is. Veel hartziekten kunnen worden voorkomen als een hoge bloeddruk in een vroeg stadium wordt gedetecteerd en behandeld. Daarom zou iedereen zijn waarden moeten kennen en regelmatig zijn bloeddruk laten nemen.

Wanneer?
27/06/19 12:30

Dienstencentrum 't Binnenhof

Colmanstraat 51
9270 Kalken
T 09/368.22.69

Openingsuren

Openingsuren cafetaria:

ma-vr

13u30-17u

zat

gesloten

zon

gesloten

Bereikbaarheid centrumleider:

ma-vr

9u-12u

13u30-16u30