AAA
rss
Printvriendelijke versie

Bevraging lokale ondernemers, handelaars en vrije beroepen + tips voor heropening

De Nationale Veiligheidsraad besliste op vrijdag 24 april 2020 om de coronamaatregelen geleidelijk te versoepelen. Fase 1a startte op 4 mei 2020 en vandaag 11 mei 2020 begint fase 1b. Vanaf nu mogen de winkels allemaal weer open zijn - zonder discriminatie op basis van grootte of sector – om zo iedereen dezelfde kans op succes te gunnen. Dat gebeurt uiteraard onder voorwaarden. Die zijn bepaald in overleg met de sectoren en de sociale partners. Ga dus zeker na wat de specifieke voorwaarden zijn die gelden voor uw sector.

Bevraging
De gemeente Laarne wil de lokale economie verder ondersteunen door middel van enkele concrete steunmaatregelen. Om een beter zicht te krijgen op de noden, vragen wij aan al onze handelaars, ondernemers, winkeliers, vrije beroepen ...  om een korte bevraging ( +/- 2 minuten) in te vullen voor 18 mei 2020 via deze linkAlvast heel erg bedankt om dit te doen. Door middel van deze enquête wil het bestuur een goed zicht krijgen op de werkelijke noden. Op basis van de antwoorden zullen gerichte/concrete steunmaatregelen worden uitgewerkt.

Heropening
Vandaag 11 mei 2020 kunnen de winkels eindelijk weer open, maar de heropening moet vanzelfsprekend op een veilige en op een economische haalbare wijze gebeuren. Daarvoor worden een hele reeks richtlijnen opgelegd. Check in deze handige gids voor de heropening van de FOD Economie of je met alles in orde bent.
Tot slot vraagt het lokaal bestuur uitdrukkelijk aan alle lokale ondernemers van voedselverwerkende zaken om alle aanbevelingen van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) strikt op te volgen. 

#veilig winkelen #zorgvoormekaar

Terug naar alle nieuws