AAA
rss
Printvriendelijke versie

Zomeraanbod kinderopvang

  • Kinderopvang

Onlangs kwam er eindelijk groen licht voor de opvang van kinderen en jongeren tijdens de zomervakantie. (Groot)ouders kunnen dus weer ademhalen. Hier vind je een overzicht van waar jouw (klein)kind in juli en augustus terecht kan. Let wel, ook hier moeten de coronamaatregelen gerespecteerd worden. Dit zorgt ervoor dat er andere inschrijvings- en opvangregels zijn. Zo geldt overal dat er bubbels van maximaal 50 worden ingericht en dat er per week moet worden ingeschreven. Het is niet mogelijk om binnen een week beroep te doen op verschillende opvanginitiatieven.

  • Speelpleinwerking Rollebolle

Speelplein Rollebolle slaat de tenten op van maandag 6 juli tot en met vrijdag 31 juli 2020. Omwille van de coronamaatregelen zal de speelpleinwerking doorgaan op twee verschillende locaties, namelijk het vertrouwde terrein in de Keistraat en bijkomend in Gemeenteschool De Windwijzer Laarne in de Schoolstraat.

Inschrijven via de Webshop Vrije Tijd

  • Speelpleinwerking Bokal

De Bokalzomer gaat door van maandag 27 juli tot en met vrijdag 21 augustus 2020 op het terrein van Basisschool De Zonnebloem in Kalken. Meer info over de inschrijvingsprocedure op de website van Bokal

  • Sportkampen

De inschrijvingen voor de sportkampen in augustus zijn al achter de rug. Alle kampen zijn volzet.

  • Buitenschoolse kinderopvang

Ook de buitenschoolse kinderopgang staat weer paraat. ’t Keikopje in Laarne is gesloten van 6 tot en met 26 juli 2020. ’t Weiken in Kalken houdt de deuren dicht van 27 juli tot en met 28 augustus 2020.

Praktische richtlijnen voor de zomer

  1. grosso modo worden dezelfde maatregelen gevolgd als in de jeugdsector.
  2. contactbubbels zijn beperkt tot 50 personen (kinderen en kinderbegeleiders)
  3. er worden wekelijks contactbubbels van max. 50 verschillende personen gevormd
  4. ouders en kinderen maken per week gebruik van hetzelfde aanbod (of de ruime gezinsbubbel)
  5. de mondmaskers moeten enkel nog voor kinderbegeleiders in contacten met ouders of volwassenen

Het is hierbij niet mogelijk om binnen dezelfde week in te schrijven voor een divers aanbod. Vb. op maandag en donderdag opvang in het IBO en op dinsdag, woensdag en vrijdag een sportkamp kan niet.

Een ouder mag een kind inschrijven voor vb. maandag en donderdag en de rest van de week het kind zelf opvangen. Dit kind zal echter volwaardig geteld worden bij het maximum van 50, de IBO mag voor de overige dagen geen ander kind toevoegen aan de bubbel.

Inschrijvingen: Veerle Mathys, Nerenweg 3 te Kalken -  veerle.mathys@ocmwlaarne.be of ibo@laarne.be - 09/365 46 90

Terug naar alle nieuws