AAA
rss
Printvriendelijke versie

Woonzorgcentrum Hof ten Kouter

Het Woonzorgcentrum Hof ten Kouter in Kalken wordt beheerd door het OCMW van Laarne.

WZC Hof ten Kouter biedt plaats aan 95 bewoners. Ze verblijven in één van de 8 leefgroepen waar gezelligheid en huiselijkheid centraal staat. De leefgroepen zijn verdeeld over 3 afdelingen: de Vijvers (gelijkvloers), de Bijenkorf (gelijkvloers) en de Meersen (1ste verdieping).

Het Woonzorgcentrum werd in gebruik genomen in juni 2009 en behoort tot de meest eigentijdse voorzieningen voor senioren in de streek!
Alle accommodatie is aangepast aan de behoeften van vandaag om u zo een comfortabel verblijf te kunnen aanbieden.

Elke kamer is uitgerust met aangepast meubilair (een aangepast bed, kleerkast, zetel en een tafel met stoel ) en voorzien van een TV, een ingebouwde koelkast, een badkamer met toilet, lavabo en een inloopdouche. Alle kamers zijn voorzien van een telefoon- en internetaansluiting en een oproepsysteem. Uiteraard kun u uw kamer nog persoonlijk inrichten vb. met een schilderij, enkele foto’s, een huisklokje wat planten of je kan een klein huisdier meebrengen (vis, vogeltje).

Missie

Het woonzorgcentrum Hof ten Kouter biedt een warme thuis aan zorgbehoevende ouderen, dit in een kleinschalige woonomgeving met een open en gezellige sfeer. We streven kwalitatieve totaalzorg na (zowel fysische- als psychologische zorg) waarbij het levensverhaal van de bewoner de zorg kleurt. We bieden kansen tot het behouden en/of ontwikkelen van de individuele mogelijkheden van de bewoner. Verder tracht het woonzorgcentrum de betrokkenheid bij het maatschappelijk leven te verhogen door sociale contacten te stimuleren, aangepaste activiteiten en een ruim aanbod aan zinvolle tijdsbesteding aan te bieden, dit in nauwe samenwerking met externe actoren. Doorheen de integrale werking wordt wederzijds respect en autonomie als belangrijke waarden naar voor geschoven.

Visie:

Om ons doel te bereiken werken we in het woonzorgcentrum met een multidisciplinair team van 90 enthousiaste medewerkers, aangevuld met vrijwilligers. Dagelijks investeren we samen in een kwaliteitsvolle werkomgeving en een goede, vertrouwelijke sfeer tussen de personeelsleden/vrijwilligers onderling maar tevens naar de bewoners en familie toe. Zo voeren wij een open beleid waar veel belang wordt gehecht aan informatie- en inspraakrecht.

Klik voor meer informatie over opname in het woonzorgcentrum.

Contacteer ons

Kouterstraat 1
9270 Laarne
T 09-367.52.43
F 09-367.93.41