AAA
rss
Printvriendelijke versie

Sociale huisvesting

Een kwalitatieve  woning  aan een betaalbare prijs vinden is vaak geen evidentie.

Daarom  helpt de Vlaamse overheid om dit te realiseren voor mensen met een beperkt inkomen.  Dit gebeurt op verschillende manieren :

  • kopen: sociale huisvestingsmaatschappijen kunnen woningen en kavels te koop aanbieden, voor iedereen die aan bepaalde voorwaarden voldoet. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij U graag door naar de website van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW): www.vmsw.be
  • lenen: voor de aankoop van een sociale woning, renovatie + aankoop van een woning, renovatie, verbetering of aanpassing van de eigen woning, het bouwen van een eigen woning kan U bij de VMSW de Vlaamse Woonlening verkrijgen. Een volledig overzicht van de voorwaarden en procedure vindt U op de website: www.vmsw.be
  • huren: dit is de meest gekende vorm van sociale huisvesting. Er zijn hierbij 2 mogelijkheden. Ofwel een huis huren via een sociale huisvestingsmaatschappij, ofwel via een sociaal verhuurkantoor.

Een Sociale HuisvestingsMaatschappij (SHM) heeft een aantal woningen en appartementen in eigendom. De huurprijs wordt bepaald oa. op basis van het inkomen.

Een Sociaal VerhuurKantoor (SVK) huurt zelf woningen van privé eigenaars en verhuurt deze op haar beurt door. De huurder betaalt de huurprijs die het SVK aan de privé eigenaar betaalt. Er is wel huursubsidie mogelijk.

Daarnaast zijn nog een aantal verschillen inzake toewijs, huurcontract, …

Voor beide systemen van sociale huur zijn er voorwaarden vastgesteld zoals o.a. inkomensvoorwaarden.

De meest actuele informatie vindt U op www.vmsw.be.

Voor het grondgebied Laarne kan U terecht bij Eigen Dak (SHM) of SVK Laarne – Wetteren – Wichelen.

Nog vragen? Neem gerust contact op met de sociale dienst van het OCMW of de gemeentelijke Woondienst

Sociale Dienst

Nerenweg 3
9270 Laarne
T 09/365.46.90
F 09/366.50.43

Openingsuren

ma:

9u-11u30

di:

15u30-17u30

woe:

9u-11u30

do:

9u-11u30

vr:

9u-11u30


(!) of na telefonische afspraak